Kaynak Teknolojisi Programı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Kaynak TeknolojisiProgramı bileşiminde metal ve benzeri malzemeler bulunan ürünlerin üzerinde ihtiyaç duyulan her türlü teknik işlemin yapılmasına yardımcı olacak personel yetiştirmeyi amaçlayan bir programdır. Bu nedenle Kaynak Teknolojisi Programında malzeme, mekanik, tasarım ve kaynaklı imalat alanlarını içeren bir öğretim programı uygulanmaktadır. Makine Programı öğrencileri ön lisans eğitimlerini tamamlayarak “Kaynak Teknikeri” ünvanı alarak mezun olmaktadırlar.

 

Kaynak Teknolojisi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Bölümüzden kaynak teknikeri unvanı ile mezun olan öğrenciler, kalite kontrol personeli ve üretim personeli olarak çalışma imkânı bulmaktadır. Bu amaçla inşaat sektörü, imalat sektörü, havacılık sanayi, demir, alüminyum, döküm ve çelik fabrikaları, makine üretim işletmeleri, otomotiv sanayisi, gemi sanayisi gibi sektörlerde (kamu ve özel) olmak üzere kaynak teknikeri olarak görev yaparlar. 

 

ISUBÜ TBMYO Kaynak Teknolojisi Programı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Kaynak Teknolojisi Programı YKS sınavında TYT puanına göre öğrenci almaktadır. 

 

Yüksekokulumuzdan Kaynak Teknikeri unvanını alarak mezun olan öğrenciler görev itibarı ile üst düzey yönetici ve mühendis ile usta ve teknisyen arasında bulunan teknisyenden daha fazla teorik bilgiye, mühendisten daha fazla bir uygulama becerisine sahip bir teknik eleman olarak bazı küçük ve orta büyüklükteki işletmelerde liderlik ve yöneticilik rolünü üstlenebilir ve ara eleman olarak sanayinin çeşitli dallarında çalışmakla birlikte kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilirler.

Kaynak Teknolojisi Programında Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin uyguladığı "İşletmede Mesleki Eğitim" modeli uygulanmaktadır. İşletmede Mesleki Eğitim modelinde öğrenciler eğitim dönmelerinden birini alanlarını kapsayan bir iş yerinde tamamlayarak sektörün içinde yetişen hazır eleman olarak mezun olma imkanına sahip olmaktadırlar.  Ayrıca iş yeri eğitiminin yanında farklı sektörleri tanımak amacıyla öğrenciler staja gönderilmektir. (Detaylı bilgi için: meyok.isparta.edu.tr)

 

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Hatice VAROL ÖZKAVAK

Bölüm Öğretim Elemanları

Öğr.Gör Yusuf MAVİ

Öğr.Gör. Öğr Erkan ÖZALTIN