Elektrik Programı

Elektrik Programı Temel Elektrik, Elektrik Güç Sistemleri, Elektrik Makineleri ve PLC Laboratuarlarında yürütülen eğitim, öğretim ve uygulama çalışmaları ile teknik hizmet gerektiren tüm sektörlerde ve kuruluşlarda elektrik konularında yeterli bilgi birikimine sahip ara eleman yetiştirmektedir. Ayrıca programda, Fabrika Bakım ve İmalat ile İletim Dağıtım ve Tesisat Teknikerliği alanlarında uzmanlık eğitimi verilmektedir.

 

Elektrik Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Mezunların çalışabileceği mevcut kuruluşlar olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM), Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü (MTA), Elektrik İşleri Etüd İdaresi (EİE), EÜAŞ, TEİAŞ, TEDAŞ, DSİ, TKİ, TTK, TPAO, BOTAŞ, TÜPRAŞ, TAEK sayılabilir. Bunlara ayrıca Türkiye’nin kuzey-güney ve doğu-batı yönlerinde enerji koridoru olmasından dolayı yapılacak çalışmalarda görev alacak enerji teknikerliğini eklemek mümkündür. Mezunlarımız elektrik teknikeri unvanını almaktadırlar. Meslek elemanları kamu ve özel kuruluşlarda çalışabilecekleri gibi, bağımsız olarak da çalışabilmektedirler. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş., Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, Devlet Su İşleri, Makine Kimya Enstitüsü, Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü gibi kuruluşlarla, başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere çeşitli bakanlıklarda çalışabilirler.

 

ISUBÜ TBMYO Elektrik Programı

 Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı 1976 yılından bu yana Eğitim Öğretim veren bir programdır.  1976 yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak eğitime başlamış, 1982 yılında Akdeniz Üniversitesi Isparta Meslek Yüksekokulu bünyesinde eğitime-öğretime devam etmiştir. 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesine alınmasının ardından 2018 yılından bu yana Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektrik ve Enerji Bölümü Elektrik Programı eğitime-öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir.

 Programda verilen dersler Ölçme Tekniği, Doğru Akım Devreleri, Temel Elektronik, Elektrik Şebeke ve Tesisleri, Doğru Akım Makinaları, Bilgisayar Destekli Tasarım, Elektrik Bakım ve Arıza Analizi, Elektronik Devre Tasarımı, Alternatif Akım Devreleri, Transformatörler, Meslek Resim, Sayısal Elektronik, Bilgisayar Destekli Proje 1, Elektromekanik Kumanda Sistemleri, Özel Tesisat Tekniği, Programlanabilir Denetleyiciler, Elektrik Motor Sürücüleri, Asenkron ve Senkron Makinalar, Elektrik Tesisat Planları, Özel Elektrik Makinaları, Bilgisayar Destekli Proje 2, Bitirme Projesi, Elektrik Kuvvet Tesisatları, Yüksek Gerilim Tekniği, Mikro Denetleyiciler şeklinde sıralanabilir.

Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşletmede Mesleki Eğitim" uygulanmaktadır. İşletmede Mesleki Eğitim hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr).

 

Bölüm Başkanı

Doç. Dr. Kadir GÜNOĞLU

Bölüm Öğretim elemanları

Öğr.Gör. Süha KÜLÇE

Öğr.Gör. Mustafa ESEN

Öğr.Gör. Yasemin BAYRAM GÖKÇE