Laboratuvar Teknolojisi Programı

Kimya, gıda ve tarım sektöründe faaliyet gösteren kamuya ait veya özel işletmelerde çeşitli amaçlar için faaliyet gösteren laboratuvarlarda temel analizleri yapabilen ve laboratuvar cihazlarını kullanmak amacıyla eğitim - öğretim veren teknik bir programdır. LaboratuvarTeknolojisi Programıöğrencileri iki yıl süreli ön lisans eğitimi alarak “Laboratuvar Teknikeri” unvanı kazanmaktadırlar.

 

Laboratuvar Teknolojisi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri, Belediyeler, Kimya, Gıda ve Tarım Endüstrisi Alanında Faaliyet Gösteren Kamuya ait veya özel birçok işletmenin Laboratuvar Birimleri alanlarında iş bulabilirler.

 

ISUBÜ TBMYO Laboratuvar Teknolojisi

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Kimya ve Kimyasal İşleme Teknolojileri Bölümü Laboratuvar Teknolojisi Programı öğrenci almak için önümüzdeki süreçte başvuru yapacaktır.

 

Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşletmede Mesleki Eğitim" uygulanacaktadır. İşletmede Mesleki Eğitim hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr).

 

Bölüm Başkanı

Doç.Dr. Serpil KILIÇ