Tekstil Teknolojisi Programı

Tekstil Teknolojisi Programı; ham maddesi olan elyaf ve teknolojiler hakkında bilgi sahibi olan, dokuma, örme, boya, baskı, terbiye, konfeksiyon alanlarında üretimin takibini ve kontrolünü, makine bakım, ayar ve onarımını yapan, işçi ile işletme mühendisi arasında iletişimi sağlayan meslek elemanlarını yetiştiren bir önlisans programıdır. Üretimin tüm aşamalarını hakkında eğitim alan bölüm öğrencileri, işletme yapısı ve yönetimi konusunda bilgi ve becerilere sahip olur. Tekstil Teknolojisi Programı öğrencileri iki yıl süreli ön lisans eğitimi alarak “Tekstil Teknolojisi mezunu” ünvanı kazanmaktadırlar.

 

Tekstil Teknolojisi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Tekstil Teknolojisi mezunları alanında üretim yapan kuruluş ve işletmelerde çalışma olanağına sahiptir. Tekstil Teknolojisi mezunları iş imkanları ve çalışma olanakları şunlardır: 

1- Tekstil fabrikaları

2- Hazır giyim satışı yapan mağazalar

3- Tekstil sektöründe faaliyet gösteren (dokuma, örme, boya, baskı, terbiye, konfeksiyon) özel işletmelerde yönetici veya yönetici yardımcısı olarak

4- Halk Eğitim Merkezlerinde usta öğretici olarak

5- Kendi iş yerleri

Ülke ekonomisinde önemli bir yer tutan ülkemizin gelişmiş bir sanayi dalı olan tekstil sektöründe, meslek elemanlarının iş bulma olanakları yüksektir.

 

ISUBÜ TBMYO Tekstil Teknolojisi Programı

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Tekstil Teknolojisi Programı 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılından bu yana öğrenci almaktadır. ÖSYM tarafından yapılan sınavda, TYT puanı ile yerleştirme yapılmaktadır.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerine eğitimleri boyunca gerekli bilgi ve beceri kazandırılmakta, mevcut makina parkı ve bilgisayar laboratuvarları sayesinde teorik bilgiler pratik uygulamalarla pekiştirilmektedir.

Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşyeri Eğitimi" uygulanmaktadır. İşyeri Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr). 

 

Bölüm Başkanı 

Doç. Dr. Meruyert KAYGUSUZ

 

Bölüm Öğretim elemanları

Dr. Öğr. Üyesi Güler ÖNCÜ

Öğr. Gör. Füsun ERGÜL

Öğr. Gör. Hasan SİNAN

 

Bölüm web sayfası için tıklayınız