Yüksekokulumuz, Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 07.12.2007 tarihli kararı ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca Kurulmuştur.  Yine Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 13.03.2008 tarih ve 07266 sayılı kararı ile de Isparta Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan ve Teknik Programlar Bölümüne bağlı olan programlar yüksekokulumuza aktarılmıştır.

Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 15.04.2009 tarihli toplantısında alınan karar ile 2547 Sayılı Kanunun 2880 Sayılı kanunla değişik 7/d-2 ve 4/b maddeleri uyarınca, 2009–2010 Eğitim Öğretim yılında Bölüm ve Program adları değiştirilmiş ve Yüksekokulumuz Teknik Programlar Bölümü yerine, İnşaat Bölümü, Elektrik ve Enerji Bölümü, Elektronik ve Otomasyon Bölümü, El Sanatları Bölümü, Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü, Görsel, İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü, Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri Bölümü, Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü ve Bilgisayar Teknolojileri Bölümü olmak üzere dokuz (9) bölüm açılmıştır.

Yüksekokulumuz, Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde iken, 18 Mayıs 2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7141 sayılı “Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 7 inci maddesi ile kurulan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine aynı kanunun 8 inci maddesi ile 2809 sayılı Kanuna eklenen Geçici Madde 51 ile aktarılmıştır.

Yüksekokulumuz halen, 13 bölüm ve bu bölümlerin altında 19 program ile eğitim vermeye devam etmektedir.

Yüksekokulumuzda Eğitim-Öğretim faaliyetine devam eden bölümlerimiz ve programlarımız şu şekildedir:

• Bilgisayar Teknolojileri Bölümü

- Bilgisayar Programcılığı Programı

• Elektronik ve Otomasyon Bölümü

-Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Programı

-Elektronik Teknolojisi Programı

• Elektrik ve Enerji Bölümü

-Elektrik Programı

-Nükleer Teknoloji ve Radyasyon Güvenliği Programı

• El Sanatları Bölümü

-Geleneksel El Sanatları Programı (Pasif durumda)

• Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü