Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı

Yol inşaatı, yol bakım ve onarımı, karayolu projelendirme, trafik güvenliği, ulaşım problemleri, ulaşım planlaması hakkında eğitim - öğretim veren teknik bir programdır. Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri programı öğrencileri iki yıl süreli ön lisans eğitimi alarak ‘Ulaştırma ve Trafik Teknikeri - Ulaştırma Teknikeri’ unvanlarını kazanmaktadır.

Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Karayolu, demiryolu, havaalanı, liman ve köprü gibi ulaştırma yapılarının projelerinin hazırlanması, inşaatı, yapımı, bakımı ve onarımı; yol kaplaması tasarımı ve hazırlanması; sinyalizasyon; trafik istasyonları; yatay ve düşey yol işaretleme; lojistik alanlarında iş bulabilirler.

ISUBÜ TBMYO Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılından bu yana öğrenci almaktadır.

Öğr.Gör.Dr. Fatma DEMİR

Bölüm Öğretim elemanları