Elektronik Teknolojisi Programı

Elektronik sistemler, optik sistemler, sinyal işleme, akıllı sistemler, kontrol ve elektrik motorlu araçlar, güç elektroniği, haberleşme sistemleri ve antenler, sensörler, tıp elektroniği, gömülü sistemler ve yazılım, kablosuz haberleşme, uzaktan algılama, mikrodenetleyici mimarileri gibi endüstrinin ve temel bilimlerin çeşitli uygulama ve araştırma konuları hakkında eğitim- öğretim veren teknik bir programdır. Elektronik Teknolojisi Programı öğrencileri iki yıl süreli ön lisans eğitimi alarak ‘Elektronik Teknolojisi Teknikeri’ unvanı kazanmaktadırlar.

 

Elektronik Teknolojisi Programı Mezunlarının Çalışma Alanları

Teknik servisler, bakım onarım birimleri, elektrik elektronik cihaz imalat fabrikaları, üretim ve kalite kontrol birimleri, elektronik tasarım büroları, elektrik elektronik proje ve planlama, güç kaynağı güç elektroniği ve enerji sektörü, gömülü sistem tasarımı, yenilenebilir enerji sistemleri, kontrol ve otomasyon sistemleri, güvenlik sistemleri üretim montaj ve bakım onarımı, tıp elektroniği, biyomedikal sistemleri üretim, montaj, servis ve bakımı, ses ve ışık sistemleri, robotik alanlarında çalışabilirler.

 

ISUBÜ TBMYO Elektronik Teknolojisi Programı

 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Elektronik ve Otomasyon Bölümü Elektronik Teknolojisi Programı 1986 yılından bu yana eğitim vermektedir.

Program ders içerikleri elektronik teknoloji sistemlerindeki ilerlemeye paralel olarak her yıl güncellenmekte olup, Gömülü Sistem Tasarımı, İleri Sayısal Elektronik, Robotik ve Yenilenebilir Enerji gibi güncel konular Sistem Analizi ve Tasarımı, Optik Elektronik, Mikrodenetleyiciler, Bilgisayar Destekli Tasarım, Sensörler ve Dönüştürücüler, Bitirme Projesi ve İleri Sayısal Elektronik gibi derslerde uygulamalı olarak işlenmektedir.

Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşletmede Mesleki Eğitim" uygulanmaktadır. İşletmede Mesleki Eğitim hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (www.meyok.isparta.edu.tr).

 

Bölüm Başkanı 

Dr. Öğr. Üyesi Aygün IŞIK YILDIZ

 

Program Öğretim Elemanları

Dr.Öğr.Üyesi Bülent URUL

Öğr.Gör.Dr. Ahmet Rıfat GÖRGÜN

Öğr.Gör. Hüseyin TEMİZ

Öğr.Gör. Oğuz AYCAN

Öğr.Gör. Erkam TOKGÖZ

 

 

 

*Elektronik Teknolojisi Program sayfası için tıklayınız.