Yayın Tarihi: 28.05.2024 10:00

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğinde okulumuz öğrencilerine yönelik  düzenlenen “İş Klübü” eğitimleri tamamlandı.  “İş Kulübü” eğitimleri bahar dönemi boyunca Isparta Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Didem Arısan Öğer ve Gülşah Çay tarafından gerçekleştirildi.

Program bazlı yürütülen eğitimlere Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Optisyenlik, Ulaştırma, Makine, Harita ve Kadastro, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Tekstil Teknolojisi  ve Radyo ve Televizyon Programı öğrencileri katıldı.

Eğitimlerin “İş arama becerileri”, “iş başvuru süreçleri”, “nitelikli özgeçmiş hazırlama”, “iş görüşmesi teknikleri”, “mülakat teknikleri”, “beden dili ve etkili iletişim teknikleri” gibi konu başlıklardan oluştu. Eğitimler kapsamında ilk önce öğrencilere teorik bilgiler verildikten sonra  öğrencilere “iş görüşmesi uygulamaları” yaptırıldı. Eğitimler sayesinde öğrencilerimizin çalışma hayatı konusunda önemli tecrübe edinmeleri sağlandı.

Eğitim programının kapanış etkinliğinde ise okulumuz öğretim elemanları öğrenciler ve eğitmenler bir araya gerek hatıra fotoğrafı çektirdi. İş Kurumu İl Müdürlüğü İş ve Meslek Danışmanları Didem Arısan Öğer ve Gülşah Çay’a teşekkür belgeleri verildi.