Yayın Tarihi: 01.04.2024 10:31

Üniversitemiz Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü ile Pamukkale Üniversitesi, Yabancı Diller Yüksekokulu Dil ve Edebiyat Araştırmaları (PAYDEA) ortaklığında 28 Mart 2024 tarihinde “Sinemada Bilimkurgu ve Kıyamet” konulu seminer düzenlendi.

Bilimkurgu Kulübü yöneticisi İsmail Yamanol’un moderatörlük yaptığı çevrimiçi seminerde yakın dönemde Covid-19 pandemisiyle daha yoğun bir şekilde hayatımıza giren salgın, savaş, istila gibi sinematik temalar bilimkurgu sineması çerçevesinde Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mikail Boz tarafından masaya yatırıldı. PAÜ ve ISUBÜ’den pek çok akademiysen ve öğrencinin katıldığı etkinlikte bilimkurgunun uyarıcı yönüne dikkat çekildi.