Trafik güvenliği altyapı hizmetlerinin tam ve sürekli yapılmasının yanı sıra trafik eğitiminin yaygınlaştırılması ile sağlanabilir. Dolayısıyla Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri Programı, karayolları ulaşım ve trafik alanında gerekli olan ve ülkemizde büyük boşluğu her an hissedilen insan gücünün yetiştirilmesinde katkı sağlamayı amaçlayan bir önlisans programıdır.
İstihdam Olanakları: Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri programı mezunlarına Tekniker unvanı verilmektedir. Program mezunları inşaat mühendislerine yardımcı eleman olarak yol ve köprülerin demiryolu gibi ulaştırma yapılarının projelerinin hazırlanması, yapımı, bakımı ve onarımı sırasında işlerin ve işçilerin denetimi, yük ve yolcu taşımacılığında büro işlerinin yürütülmesi gibi görevler yapar. Belediyeler, il özel idareleri, İçişleri Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, emniyet büroları, trafik istasyonları gibi kamu kuruluşlarında görev alabilecek düzeyde eğitim aldıklarından, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı kuruluşlarda görev alabilirler. Ayrıca belediyelerin fen işlerinde ve özel sektörün karayolu, demiryolu, havaalanı ve liman inşaatını, toplu konutların yollarını yapan firmalarda ve şehirlerarası taşımacılık yapan firmalarda iş imkânları mevcuttur.
Üst Derece Programlara Geçiş: Ulaştırma ve Trafik Hizmetleri programının iki yıllık önlisans öğrenimini başarı ile tamamlayan öğrenciler, ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavına (DGS) girip başarılı olmaları halinde aşağıda yer alan dört yıllık örgün veya açıköğretim lisans programlarını tamamlayarak lisans diploması sahibi olabilirler. -İnşaat Mühendisliği -Lojistik Yönetimi
Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşyeri Eğitimi" uygulanmaktadır. İşyeri Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr).