Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programının amacı, biyomedikal sistem ve donanımlarını tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve donanımlara uygulayabilen, tıp sektöründe kullanılan elektronik araç ve cihazların montajı, bakımı, onarımı ve kalibrasyonu konularında çalışacak teknik bilgisi yüksek insan gücü olarak, ülkemizin ihtiyaç duyduğu kalite ve standartta biyomedikal cihaz teknikeri yetiştirmektir. Mesleğindeki gelişmeleri takip eden, elektronik devre şemalarını okuyup devreye uygulayabilen, sorumlulukları kapsamında mühendislerle iletişim kurup, aldığı teknik bilgiyi daha alt düzeyde teknik elemanlara aktarabilen, iş organizasyonu yapabilen, takım çalışmasının önemini bilen, risk ve sorumluluk alabilen, problem çözüp, karar verebilen, rapor yazabilen, ekipman kullanıp, bakım onarım yapabilen, kendi işini kurabilen, küçük ve orta ölçekli işletmelerde orta ve üst düzeyde yöneticilik yapabilecek elemanlardır. Tıbbi cihazların gün geçtikçe artması ve bu cihazları kullanacak yeterli eğitilmiş eleman bulunmaması nedeniyle bu programa duyulan ilgi artmaktadır.Bu programda verilen eğitim günümüz teknolojisine uygun, endüstrinin beklentilerine cevap verecek yeterlilik, esneklik ve çeşitliliğe sahiptir. İlimiz bünyesinde bulunan Tıp Fakültesi, Şehir Hastanesi, özel hastaneler, ilçe hastaneleri, ve çalışma alanı tıbbi cihazlar olan tüm özel kurumlara ara eleman yetiştirmek amacıyla kurulmuştur. İlimiz bünyesindeki hastanelerinin olanaklarından yararlanılarak hastane içi uygulamaları yapılabilmektedir. 3 adet Bilgisayar laboratuvarı, 1 adet Elektronik laboratuvarı, 1 adet Elektrik laboratuvarı, 1 adet biyomedikal laboratuvarı bulunan Meslek Yüksekokulumuz il merkezine 8 km mesafede, eğitim ve idare binaları olmak üzere üç ayrı binada kurulu olup, yemekhane, kafeterya, atölye, kütüphane, uygulama alanları, çalışma salonları, açık ve kapalı spor salonları ile modern bir kampüs alanında eğitim ve öğretim sürdürülmektedir. Ayrıca kampüs alanı içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait modern yurtlarda barınma imkânı da sağlanmaktadır. Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programında okutulan derslere ulaşmak için; https://obs.isparta.edu.tr/Public/EctsShowProgramDetails.aspx?BolumNo=5009&BirimNo=50
Yatay ve Dikey Geçiş Olanakları Öğrencilerimiz eğitim-öğretim süreci boyunca Türkiye’deki bütün Meslek Yüksekokullarının Elektronik ve Otomasyon Bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi programlarına yatay geçiş yapabilirler. Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Makine Mühendisliği bölümlerine dikey geçiş yapabilmektedirler.
Mezuniyet ve İstihdam Koşulları Biyomedikal cihaz teknolojisi programını bitirenlere "Biyomedikal Cihaz Teknikeri" ünvanı verilir. Biyomedikal cihaz teknolojisi teknikerleri kamu ve özel sektörde, tıbbi cihaz üretimi, bakımı, onarımı, kalibrasyonu, satış ve pazarlama alanlarında hizmet veren firmalarda çalışabilecekleri gibi, kendi işletmelerini de kurabilirler.
|