Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil, Giyim, Ayakkabı ve Deri  Bölümü, Tekstil Teknolojisi  Programı 1997-1998 Eğitim Öğretim Yılından bu yana öğrenci almaktadır. ÖSYM tarafından yapılan sınavda, TYT puanı ile yerleştirme yapılmaktadır.

Programımızda, ilk üç dönem ders ve dördüncü dönem işyeri uygulamasını içeren "İşyeri Eğitimi" uygulanmaktadır. İşyeri Eğitimi hakkında ayrıntılı bilgiyi Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü web sayfasından edinebilirsiniz (meyok.isparta.edu.tr).

Tekstil insanoğlunun örtünme ihtiyacına cevap verebilmek için ortaya çıkmış ve zaman içinde gelişerek bugünkü konumuna ulaşmıştır. Sanayi devrimine kadar daha çok , bir sanat veya zanaat olarak icra edilen Tekstil üretimi özellikle buhar gücünün tezgahlarda kullanılmasıyla beraber dev bir endüstriye dönüşmüştür. Bu sırada tekstil materyalleri ve prosesleri hakkındaki bilgilerin son derece sınırlı ve yetersiz olduğu anlaşılmış ve bu konudaki eksiklikleri gidermek, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapmak üzere 19. yüzyılın 4. çeyreğinde ilk Tekstil bölümleri kurulmuştur. Tekstil,  "Her türlü elyaftan yüzey elde etme sanatı ve teknolojisi" olarak tanımlanabilir. Elyafın yüzey haline gelmesi için bir çok işlemden geçmesi gerekir. Bu işlemlerin her biri doğrudan Tekstil bölümünün sorumluluk alanına girer.

Program öğrencilerine, tekstil alanında kullanılan ham maddeler ve teknolojiler hakkında bilgi verilir. Kumaş özellikleri, ipliğin geçtiği örme işlemi ve kumaşlarda bulunan ham maddeler gibi birçok detay derslerde aktarılır. Elyafın ipliğe çevrilme yönteminden, ipliklerin üretim şekline kadar aşamalar anlatılır. Kumaş oluşumu ile dokuma çeşitleri, mesleki programların kullanımı, kalıp hazırlama ve model üstünde uygulama gibi konular bölümde öğretilir. Üretimin tüm aşamalarını işleyen bölüm öğrencileri, işletme yapısı ve yönetimi konusunda bilgi ve becerilere sahip olur. 

Tekstil Programı mezunları, kendi işletmelerini kurabilecekleri gibi, dokuma kumaş üretimi, iplik üretimi, boya-baskı, konfeksiyon ve örme sektörlerinde iş imkanlarına sahiptir. 

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi Programı öğrencilerine eğitimleri boyunca gerekli bilgi ve beceri kazandırılmakta , mevcut makina parkı ve bilgisayar laboratuarları sayesinde teorik bilgiler pratik uygulamalarla pekiştirilmektedir.

Program mezunları, DGS sınavı ile : 

- Tekstil Mühendisliği

- Moda Giyim Tasarımı

- Moda Tasarımı

- Tekstil

- Tekstil Tasarımı

- Tekstil ve Moda Tasarımı 

Lisans bölümlerini tercih edebilirler.