Neden Makine Programı?

Türkiye’nin hedefi Yerli ve Milli üretim sağlamaktır. Bu hedefi gerçekleştirmenin yolu ileri görüşlü, pratik düşünebilen, düşündüğünü tasarlayabilen teknik elemanlardan geçmektedir. Ülkemizin ihtiyacı olan bu teknik elemanları yetiştirmenin yolu uygulamalı eğitimden geçmektedir. Günümüz teknolojisi bilgiye ulaşmada sınır tanımamaktadır. Bu nedenle edindiği bilgiyi akıl süzgecinden geçirip faydalı işe dönüştürebilen bireyler başarılı olmaktadır.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin gözbebeği olan Akdeniz bölgesi başta olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanına tekniker yetiştirmeyi hedefleyen Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan Makine Programı olarak bizler bilgiyi sentezleyip tasarımı uygulamaya dönüştüren gençler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Bu hedefi kendine düstur edinmiş Makine Programı alanında uzman 2 Dr. Öğretim Üyesi, 4 adet öğretim görevlisi ile eğitimine devam etmektedir. Akademik personelimiz teknolojideki ilerlemeleri takip eden, yenilikleri derslerine aktarabilen genç ve dinamik bir kadrodur. Bölümümüz piyasaya makine ve kaynak teknikeri yetiştirmektedir. Akdeniz bölgesi başta olmak üzere piyasa ile sürekli iletişim halinde olup piyasa beklentilerine göre bölüm akademik alt yapısı sürekli yenilenmektedir. Bu amaçla dersler sürekli güncel tutulmaktadır. Bölümümüzde verilen eğitim teorik ve uygulamalı olarak iki şekilde uygulanmaktadır. Bunun yanında bölümümüzde sektörde makine alanında bilgisayar programlarına duyulan ihtiyaç da göz önünde tutulmaktadır. Tüm bunlar dikkate alındığında Makine Programına kayıt yaptıran öğrenci bu bölümden mezun olduğunda bir makine teknikerinin bilmesi gereken önemli bilgisayar programlarına hâkim, tasarlayabilen; tasarladığını üretebilen ve ürettiği ürünü pazarlayabilen bireyler haline gelmektedir. Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde her yıl düzenlenen bilim şenliği kapsamında öğrencilerimiz 2 yılın sonunda edindikleri bilgileri bitirme projesi adı altında hayallerini uygulamaya dökmekte ve piyasaya kendilerini tanıtma şansı yakalamaktadırlar. Eksik kalan uygulamaları sağlamak ve sektörü takip etmek amacıyla öğrenciler staja gönderilmektir. Bunun yanında farklı sektörleri tanımak, sektörden haberdar olmak akademik personelin dışında sektörden farklı kişiler tanımak amacıyla sektörün önde gelen temsilcileri programımıza sık sık davet edilerek paneller düzenlenmektedir. Bu paneller sonucunda öğrencilerimiz kendilerini sektöre tanıtma şansı bularak mezun olduklarında iş bulma olanaklarını artırmaktadırlar. Ayrıca Isparta ve çevresinde iş arayan sektör temsilcileri ile bölüm akademik personeli arasında kurulan iletişim ağı ile mezun olan öğrencilerimize ulaşımı kolaylaştırmak ta bölümümüzü özel kılmaktadır. Sektöre tekniker yetiştirmenin yanında DGS ile 4 yıllık mühendislik fakültelerine geçiş başarısı anlamında önemli yer tutmaktadır.