1990 tarihinde Akdeniz Üniversitesi bünyesinde öğrenci almaya başlayan Harita ve Kadastro programı 1992 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi, 2018 yılında da Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesine aktarılmış, 28 yıllık eğitim tecrübesine sahip bir programdır.

Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro programı olarak kendimize ait bir laboratuvar bulunmaktadır. Laboratuvar bünyesinde öğrencilerin 2 yıl boyunca her zaman ulaşıp rahatlıkla kullanabilecekleri oldukça geniş bir yelpaze de arazi ölçüm cihazları (Wild, Kern, optik mekanik cihazları ile Topcon, Leica elektronik cihazları, South GPS ve Cors ile basit ölçme altleri) bulunmaktadır.

 Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro programı TÜBİTAK 4004 “Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları” projesi yapmış, ilk ve orta öğretim öğrencilerine üniversite ve program tanıtılmıştır.

 Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro programı, arttırılmış gerçeklik ile tasarlanan, bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından yapılan Sarndbox (kumografya) cihazı ile 3 boyutlu arazi modellemesi çalışması yapmaktadır.

 Yurt içi ve yurt dışı firmalarla yapılan görüşmeler neticesinde öğrencilerimiz hem staj yeri bulmakta zorlanmamakta, hem de mezun öğrencilerimizin %80’i istihdam edilmektedir.

 Öğrencilerimiz müfredatları gereği öğrendikleri mühendislik projelerini çizme, okuma ve araziye uygulama eğitimleri almaktadır.

 Öğrencilerimiz mezuniyet sonrası serbest mühendislik ve LİHKAB büroları yanında kamu kurumlarından, Kadastro Müdürlüğü, İl Özel İdare, Harita Genel Komutanlığı, TEAŞ, DSİ, Karayolları, TKİ, MTA, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlükleri, Belediyeler, Hava ve Deniz Liman İşletmeleri gibi kurumlarda da görev yapmaktadırlar.

 Öğretim elemanlarımız mesleklerinde serbest piyasa ve kamu deneyimine sahip olup, bazı derslerimize İl idari amirleri gelmekte ve öğrencilere kendi deneyimlerini ve bilgilerini aktarmaktadır.

 Öğretim elemanlarımız mesleğimizde ve teknolojide yaşanan gelişmeleri takip etmekte ve gerekli gördükleri kurs, seminer ve kurultaylara katılmaktadır.

 Öğrencilerimiz okudukları bölüm gereği oluşturdukları gruplar ile arazi şartlarında kendilerine tahsis edilen ve her yıl değişiklik gösteren alanlarda öğrendiklerini uygulama imkânı bulmakta, mesleki ve kişisel öz güvenleri artmaktadır.

 Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümü Harita Kadastro programı DGS ile pek çok lisans programına (Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Şehir ve Bölge Planlama, Orman Mühendisliği,  Çevre Mühendisliği, Tapu Kadastro,  Açık Öğretim İşletme ve Açık Öğretim İktisat )geçiş imkânı vermektedir.