14 Ağustos 2018 Salı

04.09.2018

STAJ DEĞERLENDİRME SONUÇLARININ İLANI

07.09.2018

1.       Stajlar 30 iş günüdür.

2.      2017-2018 yılı yaz döneminde staja çıkmak isteyen öğrenciler yaz okuldan ders alamaz.

3.      Staj işlemlerini zamanında yapmayan ya da eksik yapan öğrencilerin staj işlemleri geçersiz sayılır.

4.       Yukarıda belirtilen tarihlere uymayanların stajları bir sonraki döneme kalır.

5.       Staja başvuru için gerekli belgeler:

Ø  Staj başvuruları OBS üzerinden yapılacaktır.

Ø  Kullanıcı adı şifrenizi girdikten sonra sol en altta bulunan Zorunlu/İsteğe Bağlı Staj Başvurusuna tıkladıktan sonra öncelikle İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim videosunu izlemeniz gerekmektedir. Aksi Takdirde Staj Başvurusu gerçekleşmeyecektir. (İş Güvenliği ve Sağlığı dersi öğrenciler veya iş güvenliği sertifikası olan öğrenciler hariç)

Ø  Başvuru yapıldıktan sonra staj sorumlusu Öğretim elemanları tarafından onaylanır. Onaylandıktan sonra sağ üst köşede bulunan “Başvuru Raporu Al” butonuna tıkladıktan sonra çıktı alınarak staj yapılacak işyerinin kaşe ve imzası tamamlanıp Bölüm sekreterliğine teslim edilmesi gerekmektedir. Bölüm sekreterliğine teslim edilmeyen iş yerine onaylatmayan öğrenciler başvuru yapsa da staja çıkamaz.

6. İş yerinde staj yaparken yapmanız gerekenler

Ø   “Zorunlu/İsteğe Bağlı Staj Başvurusu”  sayfasında sağ üstte bulunan “Staj Faaliyet Raporu” (Staj Defteri) alınıp, iş yerinde yapılan işler ile ilgili gün gün doldurur. Aynı sayfada bulunan “Staj Değerlendirme Formu” alınıp iş yerine teslim edilir staj bitiminde bu form iş yeri tarafından doldurularak Staj Defteri (Staj Faaliyet Raporu) ile birlikte Bölüm Sekreterliğine teslim edilir. Staj Değerlendirme Formu olmayan öğrencilerin staj defterleri Komisyon tarafından değerlendirilmez.

Ø  Staj bittikten sonra süresinde teslim edilmeyen staj dosyaları geçersiz sayılır.

Not: 5510 sayılı Kanunun 5. Maddesinin b bendine göre Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında, stajları süresince ödenmesi gereken iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi yüksekokulumuz tarafından ödenecektir.